Hathajooga

Hathajoogaa

Mitä opin hathajoogatunneilla?

Hathajoogatunneilla opit joogaperinteen klassisia fyysisiä asentoja eli asanoita sekä syvän rentoutumisen tekniikan. Lisäksi sinulla on mahdollisuus tutustua meditoimiseen. Harjoitusten tarkoituksena on jooga-asanoiden ja mielen keskittämisen avulla virittää meidät erilaisiin energioihin. Harjoitusten avulla pystyt voimistamaan ja jalostamaan monenlaisia vaikutuksia ja ominaisuuksia itseässäsi kuten esimerkiksi kehon elinvoimaa, itseluottamusta, kykyä rakastaa ja huomioida muita sekä mielen kirkkautta ja keskittymiskykyä.

Jokainen tunti rakentuu lämmittelyharjoituksista, jooga-asanoista, syvästä loppurentoutuksesta sekä meditaatioharjoituksista. Jooga-asanat vaihtelevat lempeiden ja rauhoittavien sekä dynaamisten ja energisoivien harjoitusten välillä. Harjoitukset eivät edellytä aikaisempaa kokemusta joogasta ja niissä huomioidaan kunkin osallistujan yksilöllisyys. Jooga-asanat päätetään täydelliseen syvärentoutukseen joka edelleen syventää joogaliikkeiden vaikutuksia. Kehon rentoutuessa syvällä tavalla olemuksessamme tapahtuu sekä fyysistä että psyykkistä latautumista. Tunnin lopuksi on vielä mahdollisuus jäädä meditoimaan yhdessä, ohjatusti.  

Mitä vaikutuksia hathajoogalla on? 

Säännöllisesti harjoitettuna hathajoogan yksinkertaiset mutta tehokkaat harjoitukset antavat eloa koko olemukseen ja tuovat meille kullekin välittömiä vaikutuksia useilla eri elämän osa-alueilla. Tieteellisten tutkimustenkin mukaisesti harjoittajilla on todettu mm. stressin ja siihen liittyvien oireiden merkittävää vähentymistä, kehon asennon paranemista, kehon jännitysten ja kipujen vähenemistä ja poistumista, keskittymiskyvyn lisääntymistä sekä psyykkisen hyvinvoinnin ja energisyyden lisääntymistä. Hathajooga on yksi parhaista tavoista kehittää omaa sisäistä, luonnollista elämän iloa, joka on synnynnäisesti meissä kaikissa. Harjoitukset, rentoutuminen ja meditaatio luovat hyvänolon tunteen, joka auttaa selviytymään paremmin haastavistakin elämäntilanteista.

Käytännön tietoa

Hathajoogatunteja on Helsingissä kerran viikossa, torstaisin klo 17:30-19:00.

Tunnin jälkeen voi halutessaan jäädä meditoimaan ohjatusti klo 19:00 – 19:30 ja syventää harjoitusten vaikutuksia. Meditaatio sisältyy hathajoogatunnin hintaan. Hathajoogatunneille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, eikä tunneilla käyminen edellytä sitoutumista. Voit osallistua niin usein tai harvoin kuin sinulle sopii. Suosittelemme tunneille mukavaa vaatetusta. Suosittelemme myös, että et syö isoa ateriaa kahteen tuntiin ennen joogatuntia. Oma joogamatto ei ole välttämätön, voit lainata joogasalimme puuvillaisia joogamattoja.

Hathajoogan ensimmäinen kerta on ilmainen.

Kerran kuukaudessa sunnuntaisin on myös tarjolla parijoogaa jossa joogaharjoituksia tehdään yhdessä parin kanssa. Lue lisää: parijooga. Pari voi olla kumppanisi, ystäväsi vai vaikkapa kurssitoverisi. Täten parijooga ei ole rajoitettu vain pariskunnille. Asanoihin ei myöskään liity mitään intiimiä kosketusta.

Toistaiseksi hathajoogatunteja on tarjolla vain Helsingissä (Mäkelänkatu 56).

Joogan esoteerisista juurista ja meditaatio- sekä muista harjoituksista kiinnostuneille suosittelemme perinteisen esoteerisen joogan kurssia.

 

Hathajoogan hinnat

 

                                           1 kerta      5x          10x         15x         25x

Normaalihinta              11 €          46 €       88 €        124 €      197 €

Opiskelija / työtön         8 €          31 €       57 €          83 €      124 €

Lisäksi Parijooga         30 € / pari

Ensimmäisen hathajoogatunnin voit kokeilla maksutta! *(ei koske parijoogaa)

Maksaa voit käteisellä, kortilla tai Smartum-liikuntaseteleillä.    
Esoteerisen joogan ja Laajan tantrakurssin kaikkien vuosikurssien oppilaille hathajooga sisältyy kuukausimaksuun! *(ei koske parijoogaa)

Lämpimästi tervetuloa kokemaan Hathajoogan hyvää tekeviä vaikutuksia!