Tunne itsesi – kultaisia sääntöjä henkiseksi tulemiselle

Kirjoittanut Gregorian Bivolaru

Kun haluamme herättää uudelleen sisällämme olevat piilevät henkiset voimat, jotka ovat olleet uinuvassa tilassa monien vuosien pysähtyneisyyden vuoksi, meidän on ponnisteltava. Emme herätä yhtään hyödyllistä voimaa, emmekä muuta mitään puolta olemuksessamme, jos pysymme passiivisina. Velttous ei johda mihinkään, eikä se avaa yhtään ovea. Voimme voittaa sen vain tahdonvoimalla. Meidän on keskitettävä mielemme voimat, meidän on meditoitava, harjoitettava sopivia jooga tekniikoita ja muistettava, että tämä kehityksen polku antaa meille parhaat keinot voittaa mielen ja sydämen velttous. Mieli ja sydän ovat usein tukossa johtuen jännityksistä, syrjään vetäytymisestä ja kylmyydestä.

Meillä täytyy aina olla aspiraatiota lisätä jotain hyödyllistä olemassaoloomme, jotain kirkkaampaa, jotain lämpimämpää ja jotain joka on täynnä rakkautta. Ennen kuin teemme mitään, käännämme huomion hetkeksi sisäänpäin, jotta voimme saada kosketuksen sieluumme, syvään rauhaan, jumalalliseen harmoniaan, ylitsevuotavaan rakkauteen ja sitten pyhitämme Jumalalle kaikki tekojemme hedelmät. Aloitus on aina olennainen. Se edustaa hetkeä, jolloin hyödyllisille voimille annetaan sysäys ja ne suunnataan kohti tiettyä tarkoitusta. Toimiaksemme niin oikein kuin mahdollista, meidän täytyy aina aloittaa pyytämällä olemukseemme Jumalan valoa. Me kaikki tiedämme, että kun yö tulee, emme ryntää pimeään hakemaan jotain tai aloita toimiamme pimeässä. Ensin sytytämme soihdun ja sitten toimimme. Sama pätee kaikkiin elämän toimiin: ensin meidän täytyy sytyttää ja jopa vahvistaa itsessämme Jumalan valoa. Muuten kompuroimme pimeässä ja koputamme monille porteille, mutta emme kykene tekemään juuri mitään henkistä. Jos olemme tarkkaavaisia, avaamme itsellemme hyvän tien kulkea; jos sen sijaan emme ole selkeitä, tukimme tien kaikenlaisilla hyödyttömillä, jopa tuhoavilla ajatuksilla ja eleillä, jotka aiheuttavat meille jatkuvaa kärsimystä. Joogan tuntijoiden on tultava tietoisiksi siitä, että tapa jolla he aloittavat toiminnan on hyvin tärkeä, varsinkin jos he toivovat, että kyseessä oleva teko tulee olemaan hedelmällinen ja täynnä Jumalan viehätystä. Ihmisen, joka toimii joka päivä positiivisella ja jumalallisesti integroidulla tavalla, on mahdollista säteillä tätä jumalallista viehätystä hyvin voimakkaasti. Hänen täytyy tietää, että on tärkeää kehittää syvästi hyödyllistä ajattelua, josta tulee painopiste, jonka ympärillä kaikki muut ajatukset voivat liikkua. Jos meillä on tarkka päämäärä jokaiselle päivälle, täydellisen hyödyllinen suuntautuminen, ylevä tarkoitus saavutettavana, silloin kaikki toimemme ovat järjestyksessä, ne kristallisoituvat, niistä tulee järjestäytyneitä ja siten ne myötävaikuttavat osaltaan sen henkisen ihanteen täyttymiseen, johon pyrimme tässä elämässä.

Elä jokainen päivä ihailtavalla tavalla

Vaikka jotkut kummalliset, jopa negatiiviset ajatukset ja tunteet voivat yrittää päästä auraamme, ne voidaan helposti eliminoida olemuksessamme olevalla jumalallisella valolla. Siten kaikki olemuksemme energiat ovat sitoutuneet seuraamaan sitä oikeaa suuntaa, jonka olemme valinneet.

Tämän perustavaa laatua olevan ajatuksen, jonka asetamme kuin siemenen mieleemme ja sydämeemme jokaisen päivän alussa, ansiosta voimme rekisteröidä jokaisen vuoden Jumalan suureen elämän kirjaan. Kaikki mitä on manifestaatiossa, on tallennettuna Akashan rekistereihin. Jos elämme edes yhden ihanan päivän, päivän joka vastaa ehkä vain yhtä sekuntia ikuisesta elämästä, tämä päivä tallentuu 'kosmisiin kansioihin', eikä se koskaan kuole, ja tämä ihana päivä saa myös aikaan tulevia päiviä, jotka muistuttavat sitä yhä enemmän. Tämän vuoksi pyrkikäämme elämään jokainen päivä ihailtavalla tavalla, sillä tämä päivä vaikuttaa erittäin hyödyllisellä tavalla sitä seuraaviin päiviin ja saa aikaan sen, että nekin ovat täynnä onnellisuutta, järjestystä, tasapainoa ja harmoniaa.

Oppikaamme toimimaan mahdollisimman kehittävällä tavalla, jotta loistavat tekomme olisivat hyödyllisiä kaikille. Tähän riittää se, että muutamme tapamme ajatella, sekä se että meillä on tietoisuus siitä, että jokainen meistä elää tässä maailmankaikkeudessa, jokainen yksilö ja me kaikki olemme intiimisti ja syvästi yhteydessä tähän maailmankaikkeuteen, joka hetki.

Sinä olet makrokosminen, toimi makrokosmisesti

Tässä on hyvin yksinkertainen harjoitus: olemme neljän seinän sisällä huoneessamme, fyysisesti eristäytyneet niin hyvin kuin mahdollista, poissa koko maailmasta. Siitä huolimatta, voimme ottaa tavaksemme, että kerran viikossa lähdemme ulos huoneesta ajatuksemme avulla, voidaksemme laajentua yhä enemmän ja enemmän laajaan avaruuteen: omaan taloomme, kaupunkiin jossa asumme; sitten, kuvittelemme että kyseinen kaupunki on osa lääniä ja tämä lääni on osa maata, maa on osa mannerta, manner on osa maapalloa, ja maapallo on osa planeettojen perhettä aurinkokunnassa.

[yoga costinesti sunrise] Tämä henkinen harjoitus auttaa meitä tulemaan tietoisiksi siitä tosiasiasta, että olemme integroituneet maailmankaikkeuteen. Nyt voimme nähdä, että aurinkokunta on vuorostaan osa galaksia ja galaksi on pienen pieni osa makrokosmosta. Tällä tavalla tulemme yllättäen tietoisiksi siitä, että vaikka olemme yksin huoneessamme, olemme myös laajentuneet makrokosmokseen. Ja nyt jos olemme makrokosmisia olentoja, miksi asettaisimme mitään rajoja itsellemme, miksemme avaisi silmiämme ja sydäntämme täysin auki ja kertoisi itsellemme, että meidän on usein tehtävä makrokosmisia tekoja? Tämä harjoitus antaa meille helpon pääsyn rajattoman laajentumisen tilaan. Miksemme käyttäisi tällaisen tilan hedelmiä maksimaalisesti?

On hyvin tärkeää löytää syvän sisäisen rauhan odottamaton arvo. Hiljaisuudessa me valmistelemme suotuisia olosuhteita jumalallisten entiteettien ilmestymiselle. He rakastavat hiljaisuutta hyvin paljon ja he odottavat aina näitä olosuhteita, joita ihmiset tarjoavat heille hyvin harvoin, johtuen päivittäisestä kiihtymyksestä. Mitä kehittyneempi ihminen on, sitä enemmän hän tarvitsee hiljaisuutta ja syvää rauhaa. Tässä elämän ilmeisessä poissaolossa, sellainen henkilö tuntee sen oikean, salaperäisen maun; tämä johtuu siitä, että oikea elämä, intensiivinen jumalallinen elämä, on elävää, ylitsevuotavaa hiljaisuutta. Hiljaisuus valmistelee olosuhteita, joissa jumalalliset entiteetit voivat ilmestyä ja manifestoitua. Ja kun he ovat lähellä, tunnemme yllämme ikuisuuden salaperäisen hengen.

Monet jumalalliset, näkymättömät entiteetit tulevat jatkuvasti tänne alas auttaakseen meitä. Kun tiedämme tämän, tarjotkaamme heille sisällämme, niin usein kuin mahdollista, suotuisat olosuhteet, jotta voimme saada ja pitää yllä heidän huomiotaan. Kaikki nämä jumalalliset olennot ovat aina valmiina vierailemaan luonamme ja he etsivät aina paikkaa sydämestämme, mielestämme, toimiakseen ja tuodakseen meille monia henkisiä iloja. Mutta kiitollisuuden puute voi ajaa heidät pois.

Ylevät entiteetit toivovat meidän olevan kiitollisia heidän tarjoamastaan tuesta ja anteliaisuudesta. He tietävät jo, että ihmiset ovat epätäydellisiä, heikkoja, lapsellisia ja heillä on voima katsoa näitä vikoja sormiensa lävitse; ja vieläkin enemmän, juuri kun ilmaisemme eniten virheitämme, he sanovat: ”Anna heille anteeksi Taivaallinen Isä, sillä he eivät tiedä mitä tekevät ja juuri sen vuoksi yritämme auttaa heitä!” Mutta jos he huomaavat, että ihmiset eivät arvosta heidän läsnäoloaan ja apuaan, jumalalliset entiteetit jättävät heidät. Eikä tämä johdu siitä, että he tarvitsisivat ihmisten huomiota ja kiitollisuutta, mutta he tietävät, että kiitollisuuden puute estää ihmisiä vastaanottamasta henkisiä lahjoja, joita he voisivat saada.

Avaa portti, jotta enkelit voivat tulla luoksesi

Todellisuudessa, tiesipä ihminen sitä tai ei, jokainen on Akashan kosmisten arkistojen vastaanottaja. Ehdottomasti kaikki tapahtumat ovat rekisteröityneenä olemuksemme mikrokosmokseen, eteeriseen erittäin hienovaraiseen salaperäiseen aineeseen, jossa on tilaa koko makrokosmokselle. Tällä tavalla koko universumin kaikki tapahtumat ilman poikkeusta, kaikki maailmojen pyörteet (jopa kadonneiden maailmojen), lähettävät meille tietyissä olosuhteissa, salaperäisiä pilkahduksia, jotka rekisteröityvät alitajuntaamme. Usein huomaamattamme, vastaanotamme tällä tavalla viestejä koko Makrokosmoksesta. Tämän vuoksi erityisesti silloin kun alamme toimia, tutkia meditaation, mentaalisen keskittymisen tai mietiskelyn avulla tiettyjä seikkoja, jotka askarruttavat meitä, meistä tulee kuin henkilö joka etsii ja pyytää saada tutkia dokumentteja kirjastossa. Meidän täytyy odottaa jonkin aikaa ennen kuin vastaus tulee, sillä kirjasto on niin laaja ja niin rikas, että joissain tapauksissa kirjastonhoitajat eivät löydä pyydettyä dokumenttia heti; mutta sopivalla hetkellä, kun vastaus tulee, sanomme: ”Olen saanut ilmestyksen!” tai ”Sain loistavan idean!” tai ”Nyt se on selvä!”. Itse asiassa, tuolla hetkellä vastaanotamme juuri sen tiedon jota olimme toivoneet ja kaikki nämä ilmiöt tapahtuvat yliluonnollisen resonanssin lain ilmenemisen kautta.

Kaikki suhteet olentojen välillä Makrokosmoksessa seuraavat tätä salaperäistä yliluonnollisen resonanssin lakia. Esimerkiksi kun valitsemme numeron, sen numeron haltija vastaa puhelimeen; samalla tavalla tietty entiteetti kommunikoi salaperäisesti kanssamme, kun lähetämme tietynlaisia ajatuksia, jotka värähtelevät sopusoinnussa tuon entiteetin kanssa.

Tällä tavalla meillä on yhteys entiteetin, olennon tai paikan kanssa, johon olemme voimakkaasti ja systemaattisesti keskittäneet mielemme. Mutta kaikki ne, joilla on jatkuvasti kaoottisia ja ristiriitaisia ajatuksia, ovat tuomittuja onnettomiin kohtaamisiin, sillä he ovat yhteydessä entiteetteihin, jotka vastaavat täsmällisesti niihin ajatuksiin, joita he lähettävät.

Tämän vuoksi on hyvin tärkeää, että ajattelemme jatkuvasti jumalallisia ajatuksia, sillä se houkuttelee taianomaisella tavalla – mutta hyödyllisellä taianomaisella tavalla – kaikki entiteetit, olennot ja ainekset jotka auttavat sen saavuttamisessa. Jumalallinen ajatus, ylevä ajatus on kuin kirjoitus joka on asetettu pääoveen, julistaen pimeille, pahoille hengille: ”Ei pääsyä tänne!” Näin alemmilla entiteeteillä ei ole koskaan mahdollisuutta päästä elämäämme, kun taas jumalallinen ajatus on kuin avoin portti kaikille kirkkaille hengille ja kaikille enkeleille, jotka tulevat luoksemme auttamaan ja inspiroimaan meitä.

Keskittyminen kirkkaaseen valkoiseen valoon on erittäin tehokas ja voimakas henkinen harjoitus. Mutta meidän tulee muistaa, että kaikki elämän olosuhteet vaikuttavat meihin sen mukaan millaista huomiota me niille annamme. Sen vuoksi, jos uskomme että tietyt olosuhteet ovat hyvin hyödyllisiä, hyvää tekevän taianomaisia, voimistamme niiden vaikutusta. Ajattelumme ja uskomustemme kautta, meillä on aina ratkaiseva vaikutus, jopa tärkeämpi kuin koettelemukset joita kohtaamme tai aika vaikeat tilanteet. Silloin kirkas, valkoinen valo täyttää meidät, vaikka emme ole edes tietoisia siitä, mutta jos olemme hyvin huolellisia ja täynnä aspiraatiota, voimme osallistua tähän tapahtumaan lujalla vakaumuksella, että jotain perustavaa laatua olevaa, jumalallisesti olennaista kasvaa jatkuvasti ja rikastuu meidän sisällämme. Tunnemme vähitellen uusien jumalallisten voimien värähtelevän sisällämme.

Tule kiinnittymättömäksi, jotta voit syntyä uudelleen

Tavasta, jolla aloitamme toiminnan, suhteen tai jopa seikkailun, voimme yleensä nähdä ennakolta myös sen lopun; jos aloitus on huono, loppu voi olla yhtä huono. Elämässä on tiettyjä tapahtumia jotka kehittyvät leppymättömällä tinkimättömyydellä, tapahtumia jotka voimme ennustaa tarkasti, kuten astronomit pimennykset, konjunktiot tai planeettojen oppositiot, sillä kaikki kehittyy absoluuttisten kosmisten lakien mukaisesti. Mutta, on mahdollista, että yrittämällä lujasti, ihmiset joilla oli huono alku, voivat muuttaa tapahtumien kulkua niin että lopullinen hetki ei ole samanlainen kuin alku. Siellä missä hengen salaperäinen voima ilmenee, voi milloin vain puuttua asioihin muuttaakseen tiettyjä seikkoja; näin tulee mahdolliseksi ehkäistä, lisätä, sublimoida jotain. Silloin elämä ei ole enää niin mekaanista, koska siitä tulee tietoista ja syvästi henkistä, sillä jumalallinen henki jättää siihen jälkensä. Erityisesti näissä tilanteissa henki puhdistaa, tulee täydelliseksi, harmonisoi ja ilmenee kaikessa voimassaan. Joskus asiat, jotka koskevat meitä, etenevät armottomasti materian alueella; mutta jumalallisen alueella mikään ei ole ikuista, henki voi milloin tahansa puuttua asioihin ja tehdä ihmeitä.

Evankeliumeissa sanotaan: ”Et voi todella elää, ellet kuole.” Tietysti jotkut teistä voivat sanoa, ettei teistä oikeastaan tunnu siltä että haluaisitte kuolla; mutta tämä osoittaa, että ette todella ymmärtäneet. Kuolla elääkseen tarkoittaa kuolla alhaisessa maailmassa, epäjärjestyksen, pahojen ja haitallisten varjojen, paholaisten maailmassa, voidakseen syntyä korkeampaan maailmaan, harmonian, jumalallisen rakkauden ja Jumalan valon maailmaan.

Emme voi elää samaan aikaan mudassa ja taivaassa, huolimatta siitä typerästä ajatuksesta joka joillain ihmisillä on, jotka elävät täysin epäharmonista elämää kuvitellen, että Jumalallinen tahto itse asiassa toimii heidän elämässään. Taivas on suljettu sellaisilta olennoilta. Kun sorrumme sellaisiin alhaisiin tiloihin kuten ylpeys, mustasukkaisuus, ilkeys, juoruilu, meillä ei enää ole pääsyä paratiisin kaltaisiin maailmoihin; pääsymme sinne estetään. Elämäsi tarjoaminen Jumalalle tarkoittaa jotain aivan muuta. Se joka työskentelee melkein jatkuvasti sisäisen olemuksensa kauneuden, rikastuttamisen, kohottamisen ja harmonisoimisen puolesta, tuntee olonsa oikein hyväksi tässä ja nyt ja hänen on mahdollista ottaa vastaan sieluunsa monia jumalallisia vieraita. On olennaista oivaltaa, että jumalalliset kirkkaat henget, jokainen heistä, vierailevat hyvin mielellään sellaisessa paikassa. Tarkkaile jokapäiväisessä elämässämme olevia kokoontumisia. Jos esimerkiksi otamme vieraamme vastaan erittäin hyvin, hyvin kutsuvassa paikassa, tarjoten heille runsaita aterioita, kävelyjä viehättävissä paikoissa, erinomaista musiikkia, ainutlaatuisia onnellisuuden tiloja, kuinka he voisivat olla toivomatta tulemasta uudelleen vierailulle? Sama pätee valon henkiin ja jopa enkeleihin. Jos he löytävät olemuksestamme, sisäisestä mikrokosmoksestamme, puhtaan ja pyhän huoneen, jossa kauneus, harmonia, rakkaus ja ylevä hallitsevat, he tulevat ilomielin takaisin ja, miksipä ei, he voivat jopa asettua ikuisesti olemukseemme ja heidän läsnäolonsa voi koko ajan siunata meitä.

Tule ulos maan alta nähdäksesi auringon

On aika löytää henkisen yhteisön voiman todellinen merkitys. Useimmat meistä eivät vielä tiedä sitä, eivätkä havaitse intuitiivisesti mitä tämä voima voi saavuttaa koko planeetan tasolla. Tässä on analoginen kuva. Maassa on paikkoja joihin insinöörit rakentavat hyvin suuria tuulivoimaloita, jotka tuottavat sähköä laajoille alueille. Hetkellä jolloin hyvin voimakas henkinen yhteisö toimii yhtenäisesti, se saa aikaan valtavan resonanssi ilmiön; se on kuin paristo, kuin tuulivoimalaverkosto, joka tuottaa sähköä ja voi saada aikaan valtavan energian heijastaakseen henkistä valoa hyvin kauas avaruuteen ja saada aikaan vastaavia vaikutuksia koko planeetan tasolla.

Tämän vuoksi on tärkeää ymmärtää, että ihmiset ovat kuin paristoja ja usein riittää se, että heidät yhdistetään ja saatetaan kosketukseen jumalallisen ainutlaatuisen idean kanssa, ja monet muut olennot koko maailmassa ottavat vastaan ne syvästi hyödylliset virrat, joita he sitten heijastavat. Jotkut meistä meditoivat olematta tietoisia siitä, että tämä henkinen toiminta tarjoaa valtavia mahdollisuuksia koko ihmiskunnan hyväksi. On aika tulla hyvin tietoiseksi tästä ja harjoittaa tätä henkistä toimintaa niin usein kuin mahdollista, jotta tällä tavalla niin monet Maan olennot kuin mahdollista voivat ottaa vastaan Jumalan Valtakunnan valon.

Todellisuudessa keho on sielun puku ja sana on ajatuksen puku. Tunteet, ajatukset, hienovaraiset voimat jotka ilmenevat meissä ja meidän kauttamme, niillä kaikilla on tietynlaiset puvut. Kaikilla luoduilla, kaikilla entiteeteillä on puvut ja näiden pukujen mukaan voimme tunnistaa olennon joka piileskelee niissä tai niiden takana. Kivi, eläin, kasvi, puu ovat erilaisia pukuja joiden takana tietyt entiteetit ovat piilossa. On olennaista meditoida kukkia, niiden muotoja ja värejä, voidakseen siten tuntea näihin pukuihin pukeutuvien olentojen salaperäisen luonteen. Meidän täytyy ihmetellä miksi ihmisillä on siniset, vihreät tai mustat silmät. Itse asiassa nämä värit ovat pukuja, jotka ilmaisevat ominaisuutta tai hyvettä, jota emme huomaa kun olemme tietämättömiä. Tämä pukujen mysteeri on niin syvä ja laaja, että voimme menestyksellisesti opiskella sitä koko elämämme ajan.

Ne meistä jotka jatkuvasti valitamme, ettei Jumala vastaa meidän rukouksiimme, on tultava tietoisiksi siitä, että on normaalia ettemme saa vastausta, sillä meille kyseiset rukoukset ovat toivomuksia jotka osoitamme Hänelle, odottaen Hänen tulevan ja löytävän meidät paikasta jossa olemme. Mutta me emme muuta mitään väärässä käyttäytymisessämme tai väärässä tavassamme ajatella. Kuvittelemme että Jumala tulee ja ottaa meidät pois helvetistä, johon itse olemme vajonneet. Se on sama kun sen jälkeen kun olemme menneet syvään kellariin tai luolaan, rukoilemme aurinkoa tulemaan ja tuomaan meille valoa. Aurinko ei voi tulla luoksemme. On meidän velvollisuutemme tulla ulos maan alta ja ottaa vastaan auringon hyödyllinen valo. Kellari tai luola merkitsee kaikkia mielemme ja sydämemme sisäisiä huonoja ilmentymiä, kaikkia pahoja tapoja joista emme halua luopua. Mutta jos haluamme valoa, meidän täytyy kulkea Jumalaa kohti, haluten kiihkeästi parantaa vallitsevaa värähtely taajuuttamme. Ja jos olemme päättäneet suunnata Häntä kohti, voimme tulla vakuuttuneiksi viisaan sananlaskun todenperäisyydestä:

”Kun otat yhden askeleen Jumalaa kohti, Jumala ottaa yhdeksän askelta sinua kohti.”

Tarjotkaamme elämämme Jumalalle sanomalla:
”Rakas Jumala,
tarjoan nyt elämäni Sinulle,
Sinä olet minulle kaikki,
kun tiedän tämän, minä pyydän Sinua:
opasta minua, valaise minua ja anna minulle voimaa,
ilmennä rakkauttasi kauttani,
tee Sinun tahdostasi minun tahtoni.”
 

Artikkeli englanniksi