Kashmirin Shaivismi -kurssi alkaa

Joka toinen sunnuntai alkaen 24.9.
Helsinki

Kashmirin Shaivismi on kaikkien alaan perehtyneiden mukaan syvällisin, jalostunein ja puhtain tantran muoto. Se tarjoaa rikkaan ja erittäin laaja-alaisen metafyysisen viitekehyksen kaikkien ilmiöiden ymmärtämiseksi ja käyttämiseksi harjoittajan tietoisuuden laajentamiseen, usein hämmästyttävänkin nopeasti, jos hän on siihen valmis ja avoin.

Syvällisen teorian elävöittämiseksi annetaan tekniikoita ja initiaatioita jotta tunneilla saatu tieto muuttuisi tietoisuudeksi ja täten itseä ja maailmaa kehittäväksi voimaksi. Shaktin eli energian käsite on shaivismissa keskeinen; tie Shivan (Korkeimman Itsen, puhtaan tietoisuuden) luokse käy Shaktin kautta eli Kosmisen Tietoisuuden paljastaminen omassa olemuksessa on mahdollista vain voimakkaiden ja hallitusti suunnattujen energioiden avulla. Kuitenkin harjoittajalle paljastuu että Shakti ja Shiva ovat erottamattomasti yhtä, Perimmäinen Todellisuus on Yksi ja jakamaton. Tämä shaivismin muoto tunnetaan määreellä advaita (ei-kaksi) eli ei-dualistinen shaivismi.

Opetuskielenä kurssilla on Suomi, mutta opetusmateriaali jaetaan tässä vaiheessa englanninkielisinä monisteina.
Mitään esitietoja ei edellytetä, voit tulla kurssille vaikket olisi koskaan opiskellut joogaa tai tantraa, mutta haluat kuitenkin oppia tuntemaan itseäsi ja kehittyä.

Tämä noin tuhat vuotta sitten Pohjois-Intiassa Kashmirin alueella kukoistanut henkinen perinne on nyt erityisesti Atman-koulujen opetuksen myötä elpymässä ja vaikuttamassa vahvasti länsimaissa henkisen opetuksen terävimpänä keihäänkärkenä.

Kaikille avoin kurssi alkaa 24. syyskuuta 2017 maksuttomalla esittelyllä klo 18:30 (n. 2 tuntia).

Oppitunnit ovat kahden viikon välein, sunnuntaisin klo 14-17:  8.10. ja 22.10. ja 5.11. ja 19.11. ja 3.12. ja 17.12. ja 7.1.2018 jne.
Oppituntiin sisältyy meditaatio- ym. harjoituksia ja kirjallinen materiaali.
Hinta 26€  / kerta (opiskelijat ja työttömät 21€).

Kurssille voi liittyä mukaan vielä 7.1.2018 muttei enää myöhemmin. Tämän jälkeen ryhmä jatkaa opintoja edelleen kahden viikon välein.

Lämpimästi tervetuloa!


Kashmir Shaivism has penetrated to that depth of living thought where diverse currents of human wisdom unite in a luminous synthesis.
  - Rabindranath Tagore


Tarkempi kuvaus aiheesta

Opettajat