Kashmirin Shaivismi -kurssi avoinna

Joka toinen sunnuntai, seuraava 17.12.
Helsinki

Kashmirin Shaivismi on kaikkien alaan perehtyneiden mukaan syvällisin, jalostunein ja puhtain tantran muoto. Se tarjoaa rikkaan ja erittäin laaja-alaisen metafyysisen viitekehyksen elämän kaikkien ilmiöiden ymmärtämiseksi ja käyttämiseksi tietoisuuden laajentamiseen, usein hämmästyttävänkin nopeasti, jos oppilas on siihen valmis.

Syvällisen teorian elävöittämiseksi annetaan tekniikoita ja initiaatioita jotta tunneilla saatu tieto muuttuisi tietoisuudeksi ja täten itseä ja maailmaa kehittäväksi voimaksi. Shaktin eli energian käsite on shaivismissa keskeinen; tie Shivan (Korkeimman Itsen, alkuperäisen tietoisuuden) luokse käy Shaktin kautta eli Kosmisen Tietoisuuden paljastaminen omassa olemuksessa on mahdollista vain voimakkaiden ja hallitusti suunnattujen energioiden avulla. Kuitenkin harjoittajalle paljastuu että Shakti ja Shiva ovat erottamattomasti yhtä, Perimmäinen Todellisuus on Yksi ja jakamaton. Tämä shaivismin muoto tunnetaan määreellä advaita (ei-kaksi) eli ei-dualistinen shaivismi.

Shaivismin noin tuhat vuotta sitten Pohjois-Intiassa Kashmirin alueella kukoistanut henkinen perinne on nyt erityisesti Atman-koulujen opetuksen myötä elpymässä ja vaikuttamassa vahvasti länsimaissa henkisen opetuksen terävimpänä keihäänkärkenä.

Opetuskielenä kurssilla on Suomi, mutta opetusmateriaali jaetaan tässä vaiheessa englanninkielisinä monisteina.
Mitään esitietoja ei edellytetä, voit tulla kurssille vaikket olisi koskaan opiskellut joogaa tai tantraa, mutta haluat kuitenkin oppia tuntemaan itseäsi ja kehittyä.

Oppitunnit joka toinen sunnuntai klo 14 (kesto 3 tuntia). Seuraava kerta 17.12.

Seuravat oppitunnit (sunnuntaisin klo 14-17): 17.12. ja 7.1.2018  *)
Oppituntiin sisältyy meditaatio- ja muita harjoituksia ja kirjallinen materiaali.
Hinta 26€  / kerta (opiskelijat ja työttömät 21€).

*) Kurssille voi liittyä mukaan vielä 17.12.2017 ja 7.1.2018. Tämän jälkeen ryhmä jatkaa opintoja edelleen kahden viikon välein.

Lämpimästi tervetuloa!


Kashmir Shaivism has penetrated to that depth of living thought where diverse currents of human wisdom unite in a luminous synthesis.
  - Rabindranath Tagore


Tarkempi kuvaus aiheesta

Shaivismia voi opiskella myös kansainvälisillä leireillä: 30.11.-4.12.2017 Brasov,
maalis-huhtikuun vaihteessa 2018 (pääsiäisenä) Berliini:

Opettajat