Mihin joogaa tarvitaan?

Elämme modernissa ajassa ja yhteiskunnassa, mutta siitä huolimatta monet meistä tarvitsevat kipeästi joogaa. Miksi näin on?

 • Koska tässä kiireisessä maailmassa osa on unohtanut, kuinka nauttia elämästä tai ei ole edes tullut arjen murheiden ja tulevaisuuden huolien välissä ajatelleeksi sitä.
 • Koska olemme stressaantuneita, levottomia, väsyneitä, onnettomia, sairaita, jäykkiä, vastaanottavaisia erilaisille ulkoisille vaikutteille.
 • Koska uskomme, että onnellisuus, johon todellisuudessa meillä kaikilla on oikeus, on riippuvaista ulkoisista tekijöistä. Niissä harvoissa hetkissä, kun olosuhteet ovat otolliset, tuntuu että onnellisuus valuu sormien läpi.
 • Olemme lähes unohtaneet elämän tärkeimmät tarpeet ja arvot. Pohdimme usein, mihin olemme menossa ja kuinka paljon pystymme hallitsemaan omaa elämäämme.
 • Miten muuttaa elämää paremmaksi, löytää siihen merkitystä ja oivaltaa mitä tästä hetkestä puuttuu, jotta voisimme olla terveitä, onnellisia, tasapainoisia ja kokonaisia? Vastausten löytämiseen tarvitsemme apua.
 • Koska jopa silloin, kun päätämme etsiä tietoa elämän parantamisen keinoista, emme käytä mitään kriteereitä kahmiessamme laukkua täyteen informaatiota. Mitä minun pitäisi tehdä ensin - muuttaa ruokavaliota? opiskella astrologiaa? liikkua enemmän? meditoida? käyttää luontaistuotteita? kokeilla rentoutusharjoituksia tai keskittyä herättämään sieluni?
 • Esoteerisen joogan kurssi tarjoaa johdonmukaisesti kaikkia niitä asioita mitä tarvitsemme sulkematta pois mitään elämän osa-aluetta tai ihmisyyden puolta.

25 vuotta sitten kuulin, että jooga on tunnettua, mutta ei lainkaan ymmärrettyä. Voin tänäkin  päivänä yhtyä tähän - joogasta on tullut ainoastaan yhä tunnetumpaa.

Jooga on erittäin tehokas ja käytännöllinen menetelmä, ihmiskunnan todellinen aarre. Se ei kuulu mihinkään uskontoon eikä ole uskonto itsessään. Jooga on uudelleen yhdistymisen polku (religio - re-ligare - re-union), uudelleen yhdistyminen todellisen Itsemme kanssa. Se on polku sovintoon ja yhteyteen sisällämme olevan absoluuttisen totuuden kanssa.

Joogan innokas ja määrätietoinen harjoittaminen antaa meille:

 • Viisasta perspektiiviä järjestämään elämämme uudestaan tasapainoiseksi ja tyydyttäväksi kokonaisuudeksi
 • Harjoitukset ja metodit, joita oikein ja määrätietoisesti käyttämällä saavutamme ja ylläpidämme hyvän terveydentilan
 • Tarvittavat menetelmät kehon tasapainottamiseen esteettiseksi, harmoniseksi, voimakkaaksi ja energiseksi
 • Hyvin tarpeellisia tekniikoita rentoutumiseen, keskittymiseen ja meditoimiseen, jotta pystymme poistamaan väsymyksen, stressin, emotionaaliset ongelmat ja unettomuuden
 • Tärkeää tietoa ja arvomaailman, jotta voimme muuttaa radikaalisti näkemystä meistä itsestä, toisista ihmisistä, parisuhteesta ja meidän roolista maailmankaikkeudessa. Näin voimme parantaa ja tasapainottaa suhteemme kaikkiin muihin ihmisiin.

Pohjimmiltaan jooga tarjoaa henkisen polun, joka mahdollistaa absoluuttisen totuuden löytämisen ja henkisen täydellisyyden saavuttamisen. Se on itsetuntemuksen polku, joka päivä päivältä tekee elämästämme onnellisempaa ja merkityksellisempää.