Esoteerinen jooga

Jooga on paljon enemmän kuin vain fyysinen harjoitus

Esoteerisen joogan kurssi on jatkuvasti etenevä opetus kohti parempaa ja täyttävämpää elämää kaikilla sen tasoilla: kehossa, mielessä ja sielussa. Sen tavoite on henkilökohtainen sisäinen kehitys, joka alkaa siitä missä olet nyt. Kurssi sopii sekä täysin aloittelijoille että kokeneille joogan harjoittajille, jotka kaipaavat henkistä sisältöä, tehokkuutta tai harjoitusten kokonaisvaltaisia vaikutuksia.

Kurssi alkaa joogan perusteista, yksinkertaisista lämmittelyharjoituksista ja joogisesta syvärentoutuksesta edeten jooga-asentoihin eli asanoihin ja mudriin. Fyysiset harjoitukset valmistelevat pranayama-hengitysharjoituksiin sekä keskittymisharjoitukset meditaatioon.

Kurssi sopii sinulle, jos haluat

 • Vähentää stressiä, rentoutua ja uudistua
 • Parantaa keskittymistä ja tehokkuutta
 • Tuoda lisää iloa, innostusta ja rakkautta elämään
 • Enemmän itseluottamusta, luovuutta, onnellisuutta
 • Hiljentää mieltä ja parantaa meditaatiota
 • Elää joka hetken intensiivisesti ja tietoisesti
 • Antautua elämän viisaalle johdatukselle
 • Paljastaa omat piilevät ulottuvuutesi
 • Antaa elämän opettaa
 • Hallita eroottisen energiasi ja ohjata sen henkiseen kasvuun

Mitä tunnilla tehdään?

 • Noin 90min hathajooga-harjoituksia ja 30min uuden aiheen opetusta
 • Ohjattu meditatiivinen harjoitus parhaiden tulosten saavuttamiseksi
 • Keskittyminen vähitellen havaitsemaan energioiden virta ja voimakeskukset / chakrat
 • Syvä joogarentoutus ja keskittymisharjoitus tai meditaatio
 • Saat harjoitukset ja muun opetuksen kirjallisena myös kotiin
 • Opittuja harjoituksia voi jatkaa itsenäisesti kotona vaikka päivittäin

Tarjous uusille oppilaille

Aloituspaketti: saat ensimmäisen maksamasi kuukauden lisäksi yhden kuukauden kurssia maksutta. Lisäksi saat näiden kahden kuukauden aikana tutustua myös Esoteerisen tantran kurssiin ilman lisämaksua. Voit ottaa aloituspaketin valitsemalla 1kk maksun alla.

Lisätietoa kurssista saat klikkaamalla alla olevia otsikoita:

 

Joogatunnilla

Asanat tehdään perinteisellä tavalla keskittyen tuntemaan energian virtaukset ja energiakeskusten eli chakrojen voimistuminen. Asanat vaikuttavat näin tehtynä syvällisesti, ja harjoitukset tuottavat tuloksia varmasti ja nopeasti. Jokainen harjoitusjakso päättyy syvään joogarentoutukseen. Asanoiden lisäksi teemme tunneilla myös keskittymisharjoituksia ja opettelemme meditaatiotekniikoita.

Joka viikko tulee yksi uusi harjoitus.

Teoriaosuudessa käydään perusteellisesti läpi uuden harjoituksen vaikutuksia ja siihen liittyvää teoriaa. Lisäksi tunneilla saat tietoa mm. ruokavaliosta ja puhdistautumistekniikoista. Opit joogan perusperiaatteita ja filosofiaa. Saat kaiken teorian tulostettuina vihkosina.

Tunnin lopuksi on mahdollista kysellä lisää tietoa, jakaa omia kokemuksia muiden kurssilaisten ja opettajan kanssa. Joogaryhmässä on mahdollista kulkea henkistä polkua yhdessä muiden kanssa ja saada pätevää opastusta kokeneilta opettajilta. Kun olet osa joogakoulua, saat apua ja arvokkaita ohjeita kaikissa elämän käännekohdissa.

Nathalta löydät rauhan ja hiljaisuuden saarekkeen, mitä tarvitaan päivittäisistä huolista irtaantumiseen. Voit rentoutua syvästi, uudistua ja säännöllisen harjoituksen kautta vaiheittain oivaltaa todellisen itsesi luonteen.

Miten jooga vaikuttaa ihmiseen?

Joogaharjoitukset vaikuttavat fyysiseen kehoon, tunteisiin, mieleen ja tietoisuuteen. Harjoitukset sekä lisäävät elinvoimaa, energisoivat että rentouttavat. Ne vaikuttavat mm. syvälle hermostoon ja hormoneihin tasapainottaen sitä kautta kehoamme. Joogaharjoitusten jälkeen mieli on rauhallisempi ja on helpompi olla läsnä tässä hetkessä. Huomaat, että on esimerkiksi helpompi keskittyä päivän tehtäviin ja vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa helpottuu. Myös moniin terveydellisiin vaivoihin ja sairauksiin on mahdollista saada apua joogaharjoitusten kautta. Esimerkiksi stressi lievittyy, ruoansulatus parantuu ja selkäkivut vähentyvät. Myös mieliala kohoaa, vireys ja elämänilo lisääntyvät.

Säännöllinen joogaharjoitus käynnistää ihmisessä jatkuvan kehittymisen ja syvällisen muutoksen. Elämä tuntuu uudelta ja ihmeelliseltä joka päivä. Sisäinen kasvu ja uuden oppiminen jatkuu luonnollisella tavalla läpi elämän.

Säännöllinen harjoitus paljastaa vähitellen sisäisen syvän onnellisuuden, jonka kautta on mahdollista löytää todellinen itse, kuolematon henki Atman.

Joogakurssin sisältö

Joogakurssi on jatkuva kurssi ja opetus syvenee asteittain.

Ensimmäisen vuosikurssin sisältöä:

 • Asanaharjoitukset ja niiden vaikutukset kehon, mielen ja sielun tasolla
 • Rentoutumisharjoituksia ja keskittymisharjoituksia
 • Initiaatio laya yoga -meditaatioharjoitukseen
 • Joogan perusperiaatteita ja joogafilosofiaa

 

Toisen ja seuraavien vuosikurssien sisältöä:

 • Harjoituksia energian hallintaan ja kundalini-energiaan
 • Tietoa ravinnon, värien ja musiikin vaikutuksista
 • Ainutlaatuinen ja syvällinen Mahavidya-jooga, joka tutustuttaa sinut maailmankaikkeuden kymmeneen peruspilariin. Näistä ensimmäisenä tutustumme ajan energiaan.

Joogakurssilla käydään läpi kattavasti eri joogan lajeja, eri henkisiä perinteitä sekä monia klassisia joogateoksia. Opetuksessa käydään läpi myös tieteen uusimpia tuloksia, joita päivitetään jatkuvasti. Jooga perustuu kuten tiedekin objektiivisiin havaintoihin. Vähitellen säännöllinen harjoitus tukee ymmärrystä siitä, miten maailmankaikkeus toimii ja miten oma olemuksesi on osa tätä ihmeellistä leikkiä. Opit käyttämään tätä tietoa omassa elämässäsi ja huomaat, kuinka olet aktiivinen osa luonnon mahtavaa näytelmää.

Mihin jooga perustuu?

Pohjimmiltaan kaikki maailmankaikkeudessa on värähtelevää energiaa. Jooga perustuu resonanssin lakiin, jonka mukaan samanlaiset energiat voimistavat toisiaan. Virittymällä tietoisesti tiettyyn energiaan voit siis voimistaa sitä omassa olemuksessasi. Tämä antaa mahdollisuuden lähes rajattomasti voimistaa omassa olemuksissa niitä ominaisuuksia, joita haluta.

Jooga perustuu myös ymmärrykseen siitä, että ihminen on tietyssä mielessä kopio maailmankaikkeudesta, eli ihminen pystyy resonoimaan kaikkien eri energioiden kanssa. Se, mitä on maailmankaikkeudessa, löytyy myös pienessä mittakaavassa jokaisesta ihmisestä. Ja toisin päin: kaikki, mitä meissä on löytyy myös isossa mittakaavassa maailmankaikkeudessa. Olemme saumattomasti osa luontoa ja kokon maailmankaikkeutta. Meillä on elävä yhteys resonanssin kautta ympäristöömme.

Kurssilla opit, kuinka tätä tietoa voi soveltaa arjessa ja henkisessä kasvussa. Saat mm. tarkkaa ja syvällistä tietoa ihmisen hienovaraisesta energiakehosta ja chakroista.

Joogan perimmäinen tavoite

Joogan tavoite, on että ihminen oppii ymmärtämään itseään ja elämää. Joogaharjoitusten avulla opit herättämään ja hallitsemaan omat piilevät energiasi. Vähitellen tietoisuuden piirisi laajenee. Löydät elämästä uusia puolia ja tasoja. Matka omaan olemukseen ja maailmankaikkeuteen on kiehtova ja täynnä yllätyksiä. Joogan perimmäinen tavoite on auttaa ihmistä oivaltamaan hänen todellinen itsensä ja vapautumaan henkisesti. Kun harjoitat joogaa säännöllisesti ja ohjeiden mukaisesti, saat kartan ja kompassin, jonka avulla pääset turvallisesti ja varmasti perille.

 

Tutustu myös: Hathajooga - meditatiivinen harjoitus ilman teoriaa

Luethan myös: Online-opetukseen sekä terveyteen ja turvallisuuteen liittyviä ohjeita

Hinnat ja ilmoittautuminen