Helppo meditaatioharjoitus

Laajentuminen - supistuminen

Tämä meditaatio on ihastuttava tapa aloittaa päiväsi ja yösi. Koska sen vaikutus on syvästi harmonisoiva, iloa antava ja rentouttava, se auttaa meitä havaitsemaan suoraan ajan ja paikan subjektiivisen luonteen.

Makaamme sängyllä tai lattialla kymmenen minuutin ajan joka aamu tai joka ilta ja suljemme silmämme, visualisoimme horjumatta ja selkeästi tavan, jolla vitaalinen, energeettinen kehomme kasvaa ja laajenee yhä enemmän. Suurennamme sitä niin paljon kuin mahdollista ja tulemme myös tietoisiksi siitä, että energia, joka mahdollistaa näin syvästi hyvää tekevän laajentumisen, on peräisin Makrokosmoksesta. Jatkamme laajentumista, kunnes kehomme lopulta saavuttaa huoneen katon tai – jos teemme tämän harjoituksen ulkona – yläpuolella olevan taivaan. Tulemme vähitellen, parin päivän kuluessa tutuksi tämän elinvoimaa ja iloa antavan tunteen kanssa ja samaan aikaan huomaamme tavattoman selvän rauhan tunteen koko kehomme tasolla.

Kun tulemme täysin tutuiksi tämän uuden elinvoimaa ja iloa antavan tunteen kanssa, visualisoimme, että kehomme laajenee huoneen tai taivaan rajojen ulkopuolelle ja täyttää koko planeetan. Seuraavaksi aistimme, miten se syleilee planeettaa ja sulkee sen sisälleen. Siten hienovaraisesta kehostamme tulee vähitellen yhtä iso kuin talomme. Seuraavaksi havaitsemme vähittäisen laajentumisen, kunnes olemme kaupunkimme tai maamme kokoisia, ja sitten yhtä isoja kuin koko planeetta. Silloin aistimme selvästi, että aivan kuin huone, jossa olemme, talo, kaupunki, maa ja MAAPALLO olisivat yksi kerrallaan oman laajentuneen kehomme sisällä. Seuraavaksi jatkamme laajentumistamme sulkemalla vähitellen sisäämme talon ympäristön ja sitten tunnemme talon kehomme sisäpuolella. Seuraavaksi jatkamme vähitellen laajentumista paljon planeetan ulkopuolelle ja laajentumisen avulla pyrimme sulkemaan koko aurinkokunnan sisällemme. Lopulta täytämme koko aurinkokunnan omalla laajentuneella hienovaraisella kehollamme ja aistimme lähinnä Auringon, Kuun ja muut planeetat liikkumassa laajentuneen kehomme sisällä.

Tätä olemuksemme hienovaraisen laajentumisen prosessia harjoitetaan sinnikkäästi seitsemän päivän ajan ja sen jälkeen sitä seuraa sinnikäs käänteisen supistamisprosessin toistaminen seitsemän päivän ajan.

Nyt, maatessamme sängyllä tai lattialla, tavoittelemme sitä, että tunnemme tavan, jolla kehomme kutistuu. Aistimme sen pienenevän, kutistuvan yhä pienemmäksi, niin pieneksi, että tietyssä vaiheessa se on vain atomi sydämemme sisällä. Seuraavaksi jatkamme niin, että tunnemme tavan, jolla tämä kutistunut atomi, joka on hienovarainen kehomme, käy niin pieneksi, että lopulta se katoaa johonkin sisällämme olevaan ainutlaatuiseen ja ikuiseen.

Lopuksi, kun tätä hienovaraisen kehon supistamisen tekniikka on harjoitettu sinnikkäästi seitsemän päivän ajan, oivallamme, että hienovaraiselta kannalta katsoen kykenemme tulemaan niin pieneksi, että meidän on melkein mahdotonta määritellä omaa sijaintiamme.

Siten tulemme täysin tietoiksi siitä, että laajentumalla voimme tulla yhtä rajattomaksi kuin aurinkokunta ja voimme tuntea, että kykenemme ”syleilemään” kaikkea, mikä meitä ympäröi. Tai havaitsemme sen, että supistumalla voimme muuttua yhtä pieneksi ja näkymättömäksi kuin pienen pieni atomi. Harjaannutamme siten itseämme laajenemis- ja supistumisliikkeessä seitsemän päivän ajan kummassakin ja seuraamme tarkasti edellä kuvattuja vaiheita.

Kun tätä tekniikkaa harjoitetaan 5-10 minuuttia joka päivä 14 päivän ajan, ilmaantuu seuraavia myönteisiä vaikutuksia: lisääntynyt sisäisen hyvinvoinnin tunne, valtameren kaltainen ja monivivahteinen onnellisuuden tila. Samaan aikaan tunnemme itsemme valoisaksi, hyvin kysyväksi, syvästi keskittyneeksi ja paljon tasapainoisemmaksi. Tämän tekniikan harjoittamisen korkeammissa vaiheissa ihminen saattaa saavuttaa kosmisen tietoisuuden ekstaattisen tilan (jota joogit kutsuvat Samadhiksi).