Jooga ja seksuaalisuus

kirjoittanut Gregorian Bivolaru

 

Alkuperäinen joogaperinne paljastaa täysin erilaisen tavan lähestyä rakkautta ja seksuaalisuutta; tavan, joka on paljon positiivisempi ja täydellisempi, toisin kuin se hämmentynyt ja groteski näkemys, joka on ominainen useimmille länsimaisille ihmisille, jotka ovat joko seksuaalisuudesta huumaantuneita tai väärin kasvatettuja. Muinaiset filosofiat myönsivät, että kahden rakastavaisen kontinentissa rakastelussa jakama voimakas nautinto, viisaasti jalostettuna ja hallittuna,on voimakas keino laajentaa tietoisuutta; mikä on sidottu vahvistamaan molempien henkistä kehitystä. Muinaisen maailman kiinalaiset tiesivät tämän erittäin hyvin ja heillä oli tapana harjoittaa sitä aivan niin kuin muillakin itämaisilla ihmisillä, mukaan lukien Intian Tantran harjoittajat.

On olemassa lukemattomia temppeleitä, jotka on koristeltu erinomaisen kauniilla eroottisilla veistoksilla, Intiassa, Kiinassa, Japanissa, Nepalissa, Tiibetissä, Thaimaassa jne. Idässä on paljon uskonnollisia ja henkisiä symboleja, joilla on eroottinen merkitys: kuuluisa Shivalingam tai patsaat, jotka esittävät pareja intiimissä yhtymisessä, vain tunnetuimpia lainatakseni.

Seksuaalisesti aktiivinen elämä täydellisesti hallittuna ei ole lainkaan ristiriidassa JOOGAN harjoittamisen tai henkisen kehittymisen kanssa. Sen sijaan, että joogatekniikat tuomitsisivat JOOGAN harjoittajat pidättyvyyteen tai impotenssiin, ne vahvistavat seksuaalista voimaa ja lisäävät eroottisia tunteita, mikä sallii eroottisten energioiden täyden hallinnan, jotta ne voidaan sublimoida korkeammiksi energioiksi. Tantristen salaisuuksien mukaisesti koettu ylevä ja kehittynyt seksuaalisuus ja rakastelu, eivät ole esteenä henkiselle kehitykselle, vaan nopeuttavat sitä ja luovat sille vankan pohjan syvälle ihmisen olemukseen.

Monet ihmiset olettavat erheellisesti, että edistyminen joogassa on ehdottomasti yhteydessä tiukkaan pidättyvyyteen, aina täyteen eristäytyneisyyteen ja erakon elämään asti. Tämä ei tietenkään ole totta. Jooga tarjoaa vaihtoehdoiksi aktiivisen pidättyvyyden (erityisten joogatekniikoiden avulla tapahtuvan seksuaalisen potentiaalin muuttamisen ja energian sublimoinnin) sekä seksuaalisen kontinenssin, mikä merkitsee seksuaalisen toiminnon älykästä käyttöä ja täydellistä hallintaa.

Mitä tantra jooga on?

Tantra jooga on vapautuksen ja valaistumisen monimutkainen filosofia, joka saavutetaan maksimaalisen nautinnon täydellisen hallinnan avulla, kun taas jooga on käytännöllisten keinojen kokonaisuus, joita käytetään tämän päämäärän täydelliseen saavuttamiseen. Joogatekniikoiden tarkka harjoittaminen ei ainoastaan lisää seksuaalista voimaa, sen lisäksi se antaa syvän, puhtaan näkemyksen rakasteluun saaden aikaan seksuaalisen kehityksen kiihtymisen tällä aikakaudella.

Henkisen valaistumisen ja vapautumisen voi saavuttaa myös elämän ilojen, jotka lopulta muutetaan ja sublimoidaan korkeimmiksi tietoisuuden tiloiksi, hallitun kokemisen ansiosta tai niiden avulla.

Vastoin kaikkea ”seksuaalista vapautta”, jota nykyaikainen yhteiskunta tukee, mikä on pohjimmiltaan pelkkää irstailua, joka johtaa nopeaan voiman katoamiseen, useimmat naiset pysyvät sulkeutuneina ja estyneinä eroottisuuden ja seksuaalisuuden suhteen. Torjumalla tämän traagisen tilanteen, jooga suree sitä; varsinkin kun Tantra voi taata älykkäille ja aistillisille naisille, minimaalisella yrittämisellä, seksuaalisen ja henkisen kukoistuksen, sillä nämä kaksi puolta ovat läheisesti yhteydessä toisiinsa. Tietämättömyyden ja ennakkoluulojen vuoksi uskomattoman suuri määrä naisia kohtaa edelleen ongelmia oman seksuaalisuutensa suhteen. Monet naiset ovat edelleen pelkojen halvaannuttamia, ja he pysyvät saamansa anti-eroottisen erotiikan vastaisen kasvatuksen väkivaltaisen halvaannuttavan vaikutuksen uhreina. Ovatpa he sitten tietoisia siitä tai eivät, naiset yhä pitävät seksuaalisuutta ei-nautinnon lähteenä. Joskus he ovat varmoja siitä, että seksuaalisuus on avioliiton huono puoli, he pitävät sitä ”velvollisuutena”, joka täytyy täyttää ollakseen ”hyvä vaimo”.

Joiltakin naisilta tämä virheellinen käsitys tuhoaa nautinnon ja kaikkein äärimmäisimmissä tapauksissa voi johtaa frigiditeettiin. Toisille naisille taas väitetään, että heidän viehätyksensä seksuaalisiin nautintoihin on syntiä, sillä heille on kerrottu yhä uudelleen ja uudelleen, ettei kunnollisen naisen sovi olla ”seksikäs”.

Jopa ihan viime aikoihin asti on ajateltu, että naiset eivät pysty kokemaan eroottisia tuntemuksia. Sen vuoksi oli tunnustettu tosiasia, että naisen velvollisuus oli taata miehen nautinto, kun taas ainoa ilo, jonka naiset itse voisivat saada, oli lapsen saaminen. Myöhemmin ajateltiin, ettei naisilla ole lainkaan seksuaalista kaipuuta, eivätkä seksuaaliset nautinnot siis tulleet kysymykseen heidän kohdallaan. Näin tosiasioita muovattiin Englannissa viktoriaanisena aikana ja brittiläisen imperiumin perustajien toimesta. Heitä tukivat anglosaksiset lähetyssaarnaajat, jotka levittivät tämän epämiellyttävän näkemyksen maailmanlaajuisesti. Pitkällä tähtäimellä oli odotettavissa, että nykypäivänä nainen tunnustetaan syvästi aistilliseksi olennoksi ja näin ollen ikivanhat perinteet osoittivat tärkeän asian; kahden rakastavaisen jakama intensiivinen nautinto, jos se jalostetaan älykkäästi ja hallitaan,voi olla voimakas keino laajentaa tietoisuutta, mikä nopeuttaa molempien henkistä kehitystä.

Tantrisessa perinteessä lahjojensa ansiosta valittu nainen tunnustetaan vastapariksi, toisin sanoen täysin osalliseksi kiihkeään seksuaaliseen leikkiin, johon hän osallistuu mahdollisuuksiensa mukaan.

Kun tämä asenne otetaan huomioon, pitäisi painottaa sitä tosiasiaa, että seksuaalisuus on normaali inhimillinen toiminto, joka ei ole yhtään häpeällisempää kuin syöminen tai nukkuminen. Seksuaalisuus on täydellisen ilon ja nautinnon oikeutettu lähde, kuin myös varsin esteettinen tapa ilmaista persoonallisuutta. Sykäys (kiihottuminen), joka vaatii ihmisen rakastelemaan, on ilmaus universaalista kaipauksesta äärettömään, joka koostuu kahden vastakkaisen puolikkaan yhteisestä saavutuksesta. Sitä paitsi, Vedisen perinteen seitsemän viisasta miestä (Shapta Rishi) olivat naimisissa ja tiedetään, että heidän vaimonsa saavuttivat korkean henkisen tason. Tarkasteltiinpa sanaa brahmacarya (kontinenssi) etymologisesti tai perinteisesti, se ei tarkoita pidättyvyyttä joogassa; se on vain jokin viime aikojen virheellinen tulkinta, joka on syntynyt moninkertaisten väärinymmärrysten johdosta. Itse asiassa brahmacarya tarkoittaa, että aistillisuus on hallittava täydellisesti ja sublimoitava.