Emeric

Elämäni oli hyvin toisenlainen ennen joogan aloittamista. Vietin aikaani enimmäkseen baareissa ja hyvin epämääräisten ihmisten seurassa. Minulla oli silloin määrittelemätön kaipuu löytää olemassaololleni syvempi tarkoitus. Mutta siihen aikaan en vain osannut toimia johdonmukaisesti tätä suuntaa kohti. Autenttisen tiedon puuttuessa elämäni oli lähes pelkästään kaaosta ja sekasortoa. Muutama kuukausi ennen 20-vuotissyntymäpäivääni elämäni muuttui totaalisesti. Jouduin ongelmiin, joiden takia olin vähällä tulla pahasti pahoinpidellyksi. Tämä oli karminen seurausta karusta elämäntavastani. Olin tilanteessa, jossa minun piti valita mitä todella haluan elämältäni ja millä on oikeasti merkitystä.

Muutin hetkeksi pois pääkaupunkiseudulta ja aloin perehtymään erilaisiin okkulttisiin opetuksiin kuten, H.P. Blavatskyn, E.Schuren, E. Haichin, P. Bruntonin, Sri Chinmoyn, E. Levin ja M. Harnerin kirjoituksiin. Tutkiskelin myös itämaisia henkisiä aarteita kuten Bhagavad Gitaa, Rigvedaa ja Tao Te Jingiä löytääkseni vastauksen sille määrittelemättömälle kaipuulleni,  joka oli nyt väistämättömästi tuotu silmieni eteen. Aloin harjoittaa meditaatiota ja luovuin lihansyönnistä sekä päihteistä, sillä ymmärsin että syventääkseni itsetuntemusta tietyt tavanomaiset toimintamallit oli kitkettävä pois. Meditaatio auttoi minua löytämään vastauksia joita en aikaisemmin osannut pukea sanoiksi. En kuitenkaan päässyt kovin pitkälle ja koin että jotain hyvin olennaista puuttui edelleen. Opiskelin paljon esoteerista kirjallisuutta ja etsin käsiini erilaisia metodeja jotka auttoivat minua tunnistamaan olemukseni syvemmän ulottuvuuden.

Eräänä yönä näin merkittävän unen. Olin nopeasti liikkuvassa junassa jossa seurasin vanhaa naista. Hänen ulkonäkönsä muistutti klassista noitahahmoa. Tähän aikaan en vielä tiennyt mitä tämä arkkityyppinen naisolento symboloi henkisen evoluution kannalta. Vasta Nathan kurssilla tunnistin tämän symbolin perimmäisen merkityksen. Tämä vanha noita avasi oven hyttiin jonka sisällä näin itseni meditoimassa. Katselin ulkopuolelta itseäni kokemassa hyvin voimakkaita tietoisuudentiloja ja tajusin tämän olevan sitä mitä todella haluan elämältäni. Tämän jälkeen käänsin katseeni tähän kammottavaan vanhaan naiseen,  joka sanoi minulle:"jooga on avain".

Tämän unen jälkeen aloin etsimään välittömästi joogakoulua joka kykenisi tarjoamaan minulle autenttista tietoa menetelmistä, joista olin lukenut esoteerisista teoksista. Tiesin myös sydämessäni, että astuakseni joogan polulle on ehdottoman välttämätöntä löytää henkinen opas joka on omalla kokemuksellaan todentanut kaikki opettamansa menetelmät. Henkistä opasta pidetään yhtenä joogan tärkeimmmistä elementeistä klassisissa jooga-teoksissa. Muuten ihminen voi päätyä eräänlaiseen henkiseen välitilaan, joka estää häntä kasvamasta henkisesti. Henkinen harjoitus muuttuu ainoastaan rajoittuneen yksilöllisen minän (egon) välineeksi. Tämä on henkisestä perspektiivistä hyvin vaarallista.

Sitten, aivan kuin sattumalta, päädyin Nathan kurssille. Tunnistin siellä heti opetuksen arvon ja autenttisuuden. Opettajan olemuksesta huokui syvä rauhallisuus, ilo ja viisaus. Jokainen hänen suustaan tuleva sana sai minut kuin heräämään unesta ja oivalsin että tämän opetuksen takia olin syntynyt tähän maailmaan.

Tuo sanoinkuvaamaton riemu jota koin, on yhä läsnä. Huomaan, kuinka kaikki opetus, jota vastaanotan oppilaana ja jaan opettajana, mahdollistaa minulle ehdottoman yhteyden olemukseni sisimpään todellisuuteen. Ei ole sanoja joilla voisin kuvata täysin niitä todellisuuksia, kokemuksia, elämyksiä ja kohottuneita laajoja tietoisuudentiloja. Tämän lisäksi olen saannut kokea ekstaattisia vapautta, äärimmäisen selkeitä tietoisuudentiloja, sekä ehdottoman ja pyyteettömän rakkauden kokemuksia. Nämä kumpuavat syvältä olemuksestani harjoittaessani joogaa elävä innostuksen liekki rinnassani. Kaikki mitä koen on vasta alkua tälle korvaamattomalle matkalle, joka paljastaa kaikkien ehdollistumien takana olevan ikuisen kuolemattoman Itsen.

Muiden opettajien kertomuksia