Fausto

Vaiheittainen sulautuminen

Halusin aina tuntea Jumalan ja oppia Hänestä. Lapsena minulla oli Hänestä tiettyjä mielikuvia ja  rippikouluikäisenä eri uskontojen eroavuudet kiinnostivat, mutta mieltäni myös vaivasi se etten tiennyt mikä uskonto tai filosofia on oikeassa. Pappi ei antanut minulle tarpeeksi tietoa. Lukioiässä minua kiehtoivat maailmanuskonnot ja filosofia. Ystävien kanssa juttelimme usein yömyöhään mystiikasta ja teosofiasta.  Harrastin myös kiinalaista kamppailulajia ja rukoilin iltaisin. Aloin meditoida silloin tällöin. Pääsin yliopistoon lukemaan teologiaa.  Minulla oli tunne, että tieto jota opin tulisi käyttää johonkin aidosti rakentavaan, johonkin korkeampaan tarkoitukseen eikä vain maalliseen menestykseen tai mielen uteliaisuuden tyydyttämiseen.

Vuoden 2005 alussa päädyin ystävieni kautta Nathan joogakurssille. Siinä oli joku jännittävä, hyvältä tuntuva voima. Harjoitukset toimivat, joka kerralla huomasin niissä jonkinlaisia uusia aspekteja. Kehoni ja chakrani väreilivät asanoiden vaikutuksista. Ehkä vielä ihmeellisempää olivat alati lisääntyvät synkronisiteetit elämässäni. Joogatunnilla opitut  eettiset opetukset tuntuivat kaikuvan elämäni eri osa-alueilla voimakkaasti. Unet voimistuivat ja aloin tulla niistä tietoisemmaksi. Tahdonvoimani kasvoi, tunsin enemmän rakkautta. Palasia vain tuntui loksahtavan paikalleen. Ja mikä parasta, harjoitukset tuntuivat vievän minua lähemmäs Jumalaa. Asiat alkoivat saada merkityksiä ja tunsin johdatusta.

Ensimmäisen vuoden lopussa tapahtui suuri mullistus tuolloisessa tietoisuudessani. Sain initiaation laya-joogan tekniikkaan. Se on meditaation muoto, jossa käytetään apuna bija- eli siemenmantraa. Tämä harjoitus sai minut innostumaan entistä enemmän. Meditoin vähintään puoli tuntia päivässä ja harjoitus tuntui aina toimivan ja syvenevän. Tietoisuudentilani syveni vähitellen meditaatiossa, mutta huomasin myös kuinka arkitietoisuuteni alkoi muuttua ja jotkin henkiselle kehitykselleni epäsuotuisat piirteet elämässäni vain ”putosivat pois”.  Laya- jooga on edelleen lempiharjoitukseni ja teen sitä päivittäin.

Ratkaisevaa oli myös se, että vähitellen aloin tulemaan tietoiseksi henkisen oppaani Griegin ohjauksesta elämässäni. Hän ohjasi minua hienovaraisesti oikeaan suuntaan. Ymmärsin yhä syvemmin kuinka tämä on se polku joka mahdollistaa minulle Jumalan tuntemisen, Hänestä oppimisen. Joogakurssit Nathalla on rakennettu siten, että oppilas oppii olennaisia asioita vähitellen niin etteivät ne jää vain teoreettiseksi spekulaatioksi. Opetukset kristallisoituvat kokemukselliseksi tiedoksi, kunhan vain on avoin avartamaan maailmankuvaansa ja tekee oman harjoituksensa sinnikkäästi. Kurssit ovat syvällisiä ja kattavat muun muassa erilaisia meditaatiotekniikoita, asanoita, pranayamaa, ja jopa kiehtovan astraaliprojektion taidon. Tästä  kaikesta kiitän henkistä opastani Griegiä ja nyt opettajana saan olla etuoikeutettu ja toimia hänen kanavanaan opettaessani muita. Opettaessa tulee aina itse opittua ja aikaisemmin opittu tieto syvenee. Olen oppinut melko paljon, mutta vielä on todella paljon opittavaa. Tietoisuus kasvaa vähitellen kunhan tekee harjoituksensa . Kuten laya-jooga, myös henkinen polku yleisesti on vaiheittaista sulautumista Korkeampaan Todellisuuteen. Samaistumista sieluun ja sitä korkeammille tasoille egon sijaan.

Muiden opettajien kertomuksia