Feliciana

Feliciana

Tulin joogakoululle ensimmäisen kerran eroottisen tantran

viikonloppukurssille ja ihastuin heti opetukseen. Kun teimme kurssilla joogaharjoituksia yhdessä, ymmärsin sen olevan jotain, mitä olin aina etsinyt. Vaikka en täysin ymmärtänytkään

kaikkine yksityiskohtineen mitä koin siinä hetkessä niin voimakkaasti, niin tiesin silti sisimmässäni, että jäisin tälle polulle.

Tantrakurssin jälkeen aloitin heti esoteerisen joogan. Se oli todella ihmeellistä ja ihanaa. Rakastin hathajooga-harjoitusten jälkeistä teoriaosuutta, joka lisäsi huomattavasti ymmärrystäni siitä, miten kaikki maailmankaikkeudessa ja omassa moniulotteisessa olemuksessani toimii. Opetus oli todella selkeää ja asiat loksahtelivat paikoilleen sitä mukaan, kun ymmärrykseni ja tietoisuuteni kasvoivat.

Olin kuullut joogaopettajakoulutuksesta, mutta toistaiseksi en ollut ajatellut hakeutuvani siihen, sillä en uskonut vielä tarpeeksi itseeni. Kuitenkin harrastettuani joogaa noin 5 vuotta tuli päivä, jolloin opettajani kertoi minulle, että haku koulutukseen oli auki. Ajatus jäi mietityttämään. Tiesin, että Tampereella ei ollut yhtään opettajaa, vaan kaikki tulivat Helsingistä.

Lopulta päätin hakea koulutukseen. Tiesin, ettei minua hyväksyttäisi, jos en olisi valmis. Pääsin kuitenkin koulutukseen ja ne kolme vuotta olivat ehkä elämäni kauneinta aikaa. Kaikki koulutuksessa oppimani ja kokemani auttoivat minua saavuttamaan suuren harppauksen henkisessä kehityksessäni. Koulutus avasi silmiäni entistä enemmän ja auttoi minua kasvamaan ihmisenä ja joogan harjoittajana.

Aloin opettamaan ensimmäistä kurssiani jo koulutuksen puolivälissä. Se oli erittäin jännittävää ja innostavaa aikaa. Hiljalleen huomasin rakastavani opettamista. Se antoi minulle todella paljon ja oli etuoikeus nähdä omien oppilaiden kehittyvän ja kasvavan ihmisinä. Muistelen usein menneitä aikoja hymy huulilla: mikä noviisi olinkaan joogan aloittaessani!

Koen yhteyden henkiseen oppaaseeni ja Jumalalliseen absoluuttiin, kaiken alkulähteeseen, tärkeäksi niin harjoituksessani kuin opettaessani. Saan siitä paljon tukea, aivan kuin minua kannateltaisiin. Myös kaikki hyvät ideat ja inspiraatiot kumpuavat näistä lähteistä.

Olen vain kanava, jonka kautta Jumalallinen ilmentää itseään: se on silkkaa iloa ja tunnen kuinka minua ravitaan ja hoidetaan, kuin olisin rakastavassa sylissä. En kaipaa muualle, siinä hetkessä on kaikki mitä tarvitsen.

Katsoessani taaksepäin huomaan selkeästi, kuinka tavallaan aloin elämään elämääni vasta joogan aloitettuani (tai tarkemmin sanottuna aloin elämään tietoisemmalla tavalla). Sitä ennen se oli ollut paljolti pelkojeni ohjailemaa. Nyt olen vapaampi, koen rakkautta ja onnellisuutta sekä hallitsen elämääni paremmin.

Feliciana opettaa tällä hetkellä ensimmäisen ja kolmannen vuoden joogakursseja Tampereen koululla.

 

Muiden opettajien kertomuksia