Helios

Ensimmäinen kosketukseni joogaan oli astangajoogan kautta vuoden 2004 lopulla ja muistan ajatelleeni jo ihan ensimmäisillä harjoituskerroilla että ”Tätä minä tulen tekemään koko loppuelämäni”. Jooga oli osa kokonaisvaltaista henkistä heräämistä ja olin hyvin motivoitunut. Erinäisistä syistä johtuen astangajooga ei kuitenkaan onnistunut pitämään minua kiinnostuneena ja harjoitus oli lopulta enemmänkin satunnaista kuin epäsäännöllistä.


Löysin Nathan loppukesällä 2006 juuri oikealla hetkellä elämässäni ja ensimmäisestä käynnistä lähtien koin tulleeni oikeaan paikkaan. Tapasin vilpittömiä, vaatimattomia ja hyväntuulisia ihmisiä jotka omistivat elämänsä itsensä ja Jumalan tuntemiselle. Natha oli paikka jossa olisi mahdollista toteuttaa nykymaailmasta lähes kadonnutta elämäntapaa omistautuneeseen ja kokonaisvaltaiseen henkiseen harjoitukseen syventyen.


Harjoitukset tuntuivat merkittäviltä ja erityisesti initiaatio Laya-Joogaan ensimmäisen vuosikurssin lopulla oli erityisen inspiroiva kokemus ja tuntui vievän kurssin opetuksen juuri siihen syvyyteen jota olin odottanut. Myös hiljaisella retriitillä opittu meditaatio Ikuisen Jumalaisen Itsen eli Atmanin paljastamiseksi oli käänteentekevä tekniikka. Atman-meditaation avulla opin meditoimaan pidempiä aikoja syvän rauhan tilassa ja tuntemaan syvää yhteyttä todelliseen Itseeni; ­persoonallisuuden ja egon taustalla hiljaa elämääni tarkkailevaan ja ohjaavaan, loputtoman viisaaseen ja myötätuntoiseen Sieluun.


Toisen vuosikurssin lopulla osallistuin ensimmäisen kerran kansainväliselle joogaleirille Romaniassa. Leirin aikana päätin myös hakea Atman-joogaliiton kaksivuotiseen opettajakoulutukseen. Havaitsin sen käsittämättömän henkisen voiman ja impulssin mitä koulun perustaja Grieg opetuksellaan jakaa ja halusin auttaa antamaan eteenpäin tätä lahjaa. Toisaalta ymmärsin opettamisen merkittävänä osana omaa syvempää oppimisen prosessia. Viisaat sanovatkin että jos haluat oppia jonkin asian mahdollisimman perusteellisesti, ala opettaa sitä!


Tällä hetkellä sanoisin merkittävimmän ja transformoivimman harjoituksen itselleni olevan karmajooga eli omistautunut palveleminen, koska se antaa hyvin konkreettisen kokemuksen tietoisuuden laajenemisesta oman persoonan ulkopuolelle. Vapautunut ja kiinnittymätön antamisen tila on hyvin syvällinen.Karmajoogan lisäksi pidän huolta energeettisestä tasapainosta ja kohottuneesta orientoitumisesta riittävän hathajoogan avulla. Tällä hetkellä keskityn enimmäkseen pranayama-tekniikoihin. Myös meditaatio kuuluu päivittäiseen harjoitukseeni.


Opettaminen on osa karmajoogaa mutta myös hyvin erityinen kokemus avautumisesta kanavaksi korkeammalle viisaudelle ja sen välittämisestä oppilaille. Opettaessani pyrin aina ensisijaisesti avautumaan kanavaksi mahdollisimman korkealle tiedolle ja jättämään oman persoonani taka-alalle.  Voin hyvin selvästi havaita kuinka tieto ja viisaus ikään kuin virtaa lävitseni ja itsellä on eräänlainen kaksoisrooli toisaalta opettajana ja toisaalta yhtenä oppilaana muiden joukossa kuulemassa mitä korkeampi tietoisuus kauttani opettaa. Tämä on myös koulun perustajan, Griegin sanoma ja hänen toimintansa ohjenuora. Hän ei koskaan kohota itseään korkealle jalustalle vaan tekee nöyrää ja vilpitöntä työtä jakaakseen oivallustaan eteenpäin.


Opetan tällä hetkellä esoteerisen joogan toista vuosikurssia Helsingissä. Opettelen myös pitämään luentoja ja työpajoja.

Muiden opettajien kertomuksia