Johanes

Joogan opiskelu on minulle jatkuvaa itsen opiskelua, sen ihmettelyä mitä olen suhteessa kaikkeen siihen mitä teen ja koen.

Innostukseni joogaan heräsi jo nuorena, mutta syvemmälle aiheeseen pääsin vasta Nathalla vuosituhannen vaihteessa. Tätä edelsi paljon erilaista tutkiskelua, jonka motivaatioksi myöhemmin tunnistin halun ymmärtää tietoisuuden luonnetta. Koska tekoälyn ja kognitiotieteen opiskelu ei tuntunut antavan vastauksia tietoisuuden mysteerille, niin kiinnostukseni suuntautui mielen tutkimiseen suoremmin meditaation avulla. Nämä kokemukset tarjosivat välähdyksiä vastauksista, jotka mieleni saattoi pukea tyydyttävään muotoon joogakurssin ja shaivismikurssin viitekehyksen tuella.

Vielä antoisampaa on ollut oppia päästämään irti analyyttisestä mielestä ja antautua kokemaan syvästi olemassaolon mysteeriä, sitä että syvimmiltään itse ja kaikki on täydellisen sanoinkuvaamattoman käsittämätöntä ja ihmeellistä.

Johanes opettaa Helsingissä Esoteerisen joogan 12. vuosikurssia sekä Kashmirin Shaivismi -kursseja. Hän pitää myös Unennäön taito -viikonloppukursseja, Eroottisen tantran työpajoja sekä muita luentoja ja työpajoja vaihtelevilla teemoilla.

Muiden opettajien kertomuksia