Rosabelle

Jooga on kiehtonut minua nuoresta saakka. Jo 13-14 -vuotiaana tein joogaliikkeitä kirjojen ja videoiden avulla. 18-vuotiaana vaikean elämänkokemuksen seurauksena minussa heräsi voimakas kaipuu löytää elämästä syvempi merkitys. Aloin etsiä omaa henkistä polkuani, vaikka etsintä ei ollutkaan tässä vaiheessa kovin tietoista. Merkityksellisten yhteensattumien kautta tutustuin pariin Nathan oppilaaseen ja heidän inspiroimanaan päätin kokeilla joogaa Nathalla.

Joogakoululla oli todella lämminhenkinen ja ystävällinen ilmapiiri. Ihastelin monien opettajien ja oppilaiden kirkkaita ja säteileviä silmiä, joista loisti sydämellisyys ja elämänilo. Alusta alkaen rakastin sitä, miten harjoituksissa painotettiin huomion sisäänpäin kääntämistä ja hienovaraisten vaikutusten kokemista.

Hyvin pian aloin saada joogatunnilla selkeitä kokemuksia hienovaraisesta energiasta ja chakrojen aktivoitumisesta. Mielestäni erityisen tärkeä elementti Nathan opetuksessa on se, että vaikka opetus on hyvin syvällistä ja kokonaisvaltaista, se ei ole vain kuivaa teoriaa, vaan teoria liittyy suoraan käytännön kokemukseen ja harjoitukseen. Joogan avulla aloin ymmärtämään suoran kokemuksen kautta oman olemukseni monitasoista rakennetta ja kokemaan yhteyden kaiken taustalla olevaan hiljaisen tarkkailijan tilaan.

Ensimmäinen joogavuoteni oli parantavaa aikaa, jolloin aloin vähitellen tuntea sieluni palaavan kotiinsa. Itseluottamukseni ja sisäinen voimani alkoivat kasvaa. Selkeimpiä vaikutuksia alkuvaiheessa olivat lisääntynyt tietoisuus omasta kehosta, energiasta, mielestä ja tunteista. Vajaan vuoden verran joogattuani pystyin havaitsemaan paljon selkeämmin, mikä tekee olemukselleni hyvää ja mikä ei. Tämän kautta tietyt haitalliset tottumukseni korvautuivat luonnollisesti terveellisillä ja hyvää tekevillä elintavoilla, ilman suurta ponnistusta tai sisäistä taistelua.

Elämäni ensimmäinen joogaleiri oli käänteentekevä kokemus. Kyseessä oli talviretriitti, jossa vietettiin useita päiviä täydessä hiljaisuudessa ja meditoitiin monta tuntia päivässä. Leirin aikana koin monia syvän hiljaisuuden, sisäisen rauhan ja autuuden hetkiä. Kävellessäni bussilta kotiin leirin jälkeen päässäni ei ollut yhtään ajatusta, ainoastaan syvä onni ja rauha. Saavuttuani kotiin huoneeni ei näyttänyt omalta huoneeltani. Tuntui kuin leiriltä olisi palannut eri henkilö kuin joka sinne lähti.

Leirin jälkeen omistautumiseni henkiseen harjoitukseen lisääntyi valtavasti ja aloin harjoittaa joogaa päivittäin. Vähitellen huomasin päässeeni eroon monista minua aiemmin piinanneista peloista ja aloin kokea yhä enemmän sisäistä vapautta ja optimismia. Myöhemmin olen osallistunut lukuisille joogaleireille Suomessa ja ulkomailla. Ainutlaatuisten kokemusten ja opetusten lisäksi olen saanut leireiltä paljon lisää innostusta ja inspiraatiota omaan päivittäiseen harjoitukseeni.

Pian joogakurssin aloittamisen jälkeen kävin rakastettuni kanssa eroottisen tantran intensiivikurssin, ja aloimme heti soveltaa kurssilla opetettuja periaatteita ja tekniikoita suhteessamme. Seksuaalinen kontinenssi (seksuaalienergian hallinta, joka mahdollistaa orgasmien kokemisen ilman ejakulaatiota/energian menetystä) on tantrisen rakastelun tärkeimpiä työkaluja. Seksuaalista kontinenssia harjoittamalla aloin vähitellen löytämään paljon syvempiä ja ennenkokemattomia ulottuvuuksia rakastelusta, parisuhteesta ja koko elämästä.

Tantra on opettanut minulle, miten tärkeää on syvä ja molemminpuolinen rakkaus ja ihailu parisuhteessa, ja kuinka rakastelusta voi sitä kautta tulla kahden sielun kohottunutta, rakkaudentäyteistä leikkiä. Eroottisen tantran kautta olen tutustunut sekä itseeni että rakastettuuni paljon intiimimmin ja läheisemmin kuin missään aiemmassa tavanomaisessa suhteessa ja vapautunut monista estoista ja sisäisistä rajoituksista. Rakastelun aikana koen paljon syvempiä ja kokonaisvaltaisempia onnellisuuden, autuuden ja orgasmin tiloja kuin mitä aiemmin uskoin edes olevan mahdollista.

Vuosien varrella, erityisesti sen jälkeen kun aloitin laajan tantrakurssin Nathalla, ymmärrykseni tantrasta on syventynyt ja laajentunut koko elämän kattavaksi henkiseksi poluksi. Oman kokemukseni kautta olen oivaltanut, kuinka tantrassa olennaisinta on tietty elämänasenne, jossa kaikki kokemukset eletään täydesti ja intensiivisesti, mutta samaan aikaan täysin tietoisesti. Tämä saa aikaan tietoisuuden spontaanin laajenemisen.  Tällä tavalla henkisen kasvun työkaluna voivat toimia rakastelun ohella mitkä tahansa kokemukset, erityisesti kaikki voimakkaat aistikokemukset.

Tantra on energian polku, jossa myös voimakkaiden tunteiden energiaa hyödynnetään henkisten päämäärien saavuttamiseen. Tantrinen opetus ”myrkyn muuntamisesta nektariksi” eli negatiivisten tunne-energioiden muuntamisesta myönteisiksi ja kohottuneiksi tunteiksi sisäisen alkemian avulla, on ollut minulle erityisen tärkeä työkalu sisäisen kasvun polullani ja auttanut ylittämään monia vaikeita vaiheita. Tantrisen elämänasenteen jatkuva kehittäminen on ollut tärkeimpiä päämääriäni erityisesti parin viime vuoden aikana. Se on välillä hyvin vaikeaa egolle, mutta sen avulla olen saanut aikaan merkittäviä sisäisiä muutoksia ja päässyt lähemmäs sieluani.

Muutama vuosi joogan aloittamisen jälkeen ymmärsin, että henkisen kasvun kannalta tärkeää ei ole vain se, mitä saan, vaan myös se, mitä annan. Koin, että olin saanut osakseni käsittämättömän paljon hyvää, ja nyt olisi minun vuoroni myös antaa jotain. Tästä oivalluksesta inspiroituneena hakeuduin joogaopettajakoulutukseen ja myöhemmin myös tantraopettajakoulutukseen. Lisäksi aloin harjoittaa pyyteetöntä vapaaehtoistyötä karmajoogan hengessä osana henkistä harjoitustani.

Sekä karmajooga että opettaminen ovat auttaneet minua oivaltamaan, kuinka se mitä annan muille, on itse asiassa se mitä annan itselleni. Avautuessani kanavaksi korkeammalle tahdolle ja tiedolle oma sisäinen olemukseni rikastuu samalla hyvin paljon. Ymmärrykseni joogasta ja tantrasta syvenee jatkuvasti opettamisen kautta, samoin kuin halu ja innostus tehdä harjoituksia. Samaan aikaan koen äärimmäisen tärkeänä jakaa eteenpäin saamaani ainutlaatuista henkistä opetusta ja auttaa mahdollisimman monia ihmisiä löytämään elämäänsä syvemmän merkityksen. Koen suurta kiitollisuutta siitä, että saan kulkea tätä henkistä polkua niin monen erilaisen, mutta sydämessään samaa päämäärää tavoittelevan ihmisen kanssa.

Rosabelle Salonen on pitänyt kursseja ja työpajoja joogasta sekä tantrasta vuodesta 2013. Hänellä on yli 12 vuoden kokemus joogan ja tantran harjoittamisesta. Tällä hetkellä hän opettaa Laajan tantrakurssin 3. ja 4. vuosikurssia Helsingissä.

 

Muiden opettajien kertomuksia