Unennäön taito

UNENNÄÖN TAITO

Kaksipäiväinen työpaja tarjoaa yksinkertaisia ja tehokkaita menetelmiä tietoiseen unennäköön (selväuni eli selkouni, englanniksi lucid dreaming) ja astraalimaailmojen tutkimiseen (astraaliprojektio) tavoitteena itsetuntemuksen syventäminen.

Aika: (27-28.4.2024) Siirtyy syksylle 2024!
   la klo 11-19
   su klo 11-17
(iltapäivinä tunnin ruokatauot)
Paikka: Joogakoulu Natha, Mäkelänkatu 56, Helsinki
Hinta: 120€, Nathan jatkuvilla kursseilla opiskelevat, muut opiskelijat ja työttömät: 90€.

Osallistuminen ei edellytä mitään ennakkotietoja joogasta vaikkakin suosittelemme joogan perusteisiin, mm. resonanssin lakiin tutustumista esoteerisen joogan tai tantran kurssilla.

Työpajan sisältö

Opiskelemme ensimmäisenä päivänä mm. ihmisen energia-anatomiaa teoriassa ja harjoitusten avulla (ns. viisi kehoa – pancha kosha).
Käymme läpi lyhyesti erilaisten tietoisuudentilojen kirjoa suhteessa unen tilaan, unien tehtäviä ja menetelmiä unien muistamiseen ja tiedostamiseen unen aikana.

Toisena päivänä laajennamme aihetta astraaliprojektioon, esittelemme ja harjoittelemme tekniikoita projektion käynnistämiseen ja hallintaan.

Työpaja antaa myös syvemmän ymmärryksen siitä mitä on henkinen integraatio, yhteistyö olemuksemme eri kerrosten välillä sekä näiden tasojen ja vastaavien universumin tasojen välillä. Valotamme unien tehtävää tässä eheytymisessä ja annamme käytännön vinkkejä unien muistamiseen ja tietoisuuden herättämiseen unissa.

Työpajassa opittujen harjoitusten antamien kokemusten avulla voimme myös suoraan tuntea kuinka emme ole sama kuin fyysinen kehomme, emmekä ole sama kuin tunteemme tai mielemme, vaan olemme jotain ajatonta ja rajoittamatonta kaikkien näiden rakenteiden ’takana’. Pienikin pilkahdus tästä voi vapauttaa meitä huomattavasti mm. kuoleman pelosta ja auttaa keskittymään elämässämme oleellisimpiin asioihin.

Laajeneva ymmärrys

Maailmankaikkeus koostuu useista tasoista, joista jokaisella on oma kokemusmaailmansa, ilmiöt, säännöt ja luonteenpiirteet. Meille yhdellä tasolla todellinen kokemus heijastuu korkeampitaajuisille tasoille muuttuen yhä abstraktimmaksi ja lopulta arkkityyppiseksi. Ymmärtämällä näitä arkkityyppejä voimme tasapainottaa niihin liittyvät rakenteemme ja päästä helpommin yhteyteen todelliseen itseemme, joka on kaikkien näiden manifestaation tasojen takana.
Unennäkemisen tila on yksi nopeimpia reittejä näiden tasojen tutkimiseen, korkeampien universaalien lainalaisuuksien opiskeluun ja luovuuden laajentamiseen.
Luomme omat unemme joko tiedostamattamme tai tietoisesti. Voimme itse myös parhaiten ymmärtää omia uniamme.

Työpajan harjoitusten luonteen vuoksi on hyvä olla levännyt hyvin edellisinä öinä.

Opettajina ovat Johanes ja Fausto.

Työpaja on samalla johdanto Art of Dying -työpajaan (Tibetin Vajrayana-perinteen opastusta vapautumiseen bardossa eli välitilassa), joka järjestetään myöhemmin 2024.

Ilmoittaudu mukaan 23.4. mennessä.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: jooga(at)natha.fi

Scroll to Top