Opi meditoimaan! (Tre)

TYÖPAJA MEDITAATION PERUSTEISTA TAMPEREELLA

Lauantaina 20.11.2021 klo. 14.00-17.00.

Meditaatiossa keskitymme pidemmän aikaa yhteen kohteeseen. Säännöllisen meditaatioharjoituksen avulla opimme havaitsemaan uusia ulottuvuuksia itsessämme ja ympäristössämme. Avautuu maailma, jonka olemassaolosta emme olleet kovin (tai ollenkaan) tietoisia. Syvimmällä tasolla voimme tulla tietoiseksi olemuksemme perimmäisestä lähteestä—Korkeimmasta Kuolemattomasta Itsestä, Atmanista.

Meditaatio, kuten kaikki henkisen kehityksen menetelmät, vaatii kuitenkin harjoittelua. Vain harjoittamalla voimme lähestyä täydellisyyttä. Meditaatio vaatii myös tarkkoja valmisteluja. Voimakas ja jatkuva keskittyminen onnistuu vain, jos mieli on hiljentynyt ja rauhoittunut.

Työpaja alkaa valmistelu-osiolla, jolloin teemme hathajoogaa, rentoutusta ja keskittymisharjoitusta. Tämän jälkeen siirrymme meditaatioon. Teemme kolme erilaista meditaatioharjoitusta. Jokainen meditaatio vie meidät kohti yhä syvempää ja hienovaraisempaa tietoisuuden tilaa.

Harjoitusten yhteydessä opimme meditaation perusteista, muun muassa:

  • Miksi meditoida?
  • Miten meditaatio vaikuttaa tietoisuuteemme?
  • Mitkä asiat vaikuttavat meditaation onnistumiseen?
  • Onko keskittymisen kohteella vaikutusta meditaatioon?

Opetus perustuu muun muassa joogamestari Patanjalin klassiseen oppiin joogan kahdeksasta portaasta. Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet meditaatiosta. Harjoitukset soveltuvat sekä aloittelijoille että meditaatiota jo aikaisemmin harjoittaneille. Myöhemmille työpaja tarjoaa käytännön vinkkejä meditaatioharjoituksen tehostamiselle.

Käytännön tietoa

  • Jooga- ja tantrakoulu NATHA, Teiskontie 1, Tampere
  • Ilmoittautuminen ja maksu natha.fi-sivuston kautta alla, viimeistään torstaina 18.11.2021
  • Hinta: 35 euroa
  • Opettaja: Henrik Bruun, joogaopettaja Helsingin Nathassa

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös
X