Tietoisuuden laajentaminen meditaation avulla

Työpaja Helsingissä lauantaina 7.11.2020 klo 10.00-13.00.

Meditaatiossa keskitytään pidempää aikaa yhteen kohteeseen. Säännöllisen meditaatioharjoituksen avulla opimme havaitsemaan uusia ulottuvuuksia itsessämme ja ympäristössämme. Avautuu maailma, jonka olemassaolosta emme olleet kovin (tai ollenkaan) tietoisia. Syvimmällä tasolla voimme tulla tietoiseksi olemuksemme perimmäisestä lähteestä—Korkeimmasta Kuolemattomasta Itsestä, Atmanista. Meditaatio, kuten kaikki henkisen kehityksen menetelmät, vaatii kuitenkin harjoittelua. Vain harjoittamalla voimme lähestyä täydellisyyttä. Meditaatio vaatii myös tarkkoja valmisteluja. Voimakas ja jatkuva keskittyminen onnistuu vain, jos mieli on hiljentynyt ja rauhoittunut.

Työpaja alkaa valmistelu-osiolla, jolloin teemme hathajoogaa, rentoutusta ja keskittymisharjoitusta (shambavi mudra). Tämän jälkeen siirrymme meditaatioon. Teemme kolme erilaista meditaatioharjoitusta. Jokainen meditaatio vie meidät kohti yhä syvempää ja hienovaraisempaa tietoisuuden tilaa. Harjoitusten yhteydessä opimme meditaation perusteista: Miksi meditoida? Miten meditaatio vaikuttaa tietoisuutemme? Mitkä asiat vaikuttavat meditaation onnistumiseen? Onko keskittymisen kohteella vaikutusta meditaatioon? Opetus perustuu muun muassa joogamestari Patanjalin klassiseen oppiin joogan kahdeksasta raajasta tai haarasta. Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneet meditaatiosta. Harjoitukset soveltuvat sekä aloittelijoille että meditaatiota jo kauemmin harjoittaneille.

Käytännön tietoa

  • Ilmoittautuminen viimeistään to 5.11.
  • Hinta: 25 euroa (Nathan oppilaat, opiskelijat ja työttömät 15 euroa)
  • Joogamatot ovat salissa valmiina
  • Ota mukaan mukavat, joustavat vaatteet
  • Älä syö isoa ateriaa kahteen tuntiin ennen joogaharjoituksen alkua
  • Opettaja: Henrik Bruun

Ennakkomaksu tästä linkistä.

Säännölliset meditaatioharjoitukset Nathalla

Meditaatio-työpaja on samalla lähtölaukaus säännöllisille ohjatuille meditaatioharjoituksille Nathan tiloissa. Harjoitukset tehdään joka toinen sunnuntai klo 10-12. Tarjolla on vain harjoitusta, ei teoriaa. Harjoituksiin voi osallistua vaikkei ole osallistunut yllä mainittuun työpajaan. Varsinkin aloittelijoille suositellaan kuitenkin osallistumista myös työpajaan, jotta meditaatioon liittyvät perusasiat olisivat varmasti tiedossa. Meditaatioharjoitukset ovat avoimia kaikille ja niihin voi osallistua ilman etukäteisilmoitusta. Ensimmäinen tunti käytetään valmisteluihin, eli hathajooga- ja keskittymisharjoitukseen ja sen jälkeen tehdään yhden tunnin meditaatio. Meditaatio voidaan tehdä joko joogamatolla tai tuolilla.

Käytännön tietoa:

  • Syksyn harjoitukset: 15.11, 29.11. ja 10.12. klo 10.00-12.00.
  • Hinta: 10 euroa/kerta (opiskelijat ja työttömät 7 euroa)
  • Nathan oppilaille harjoitukset ovat maksuttomia
  • Tunnille ei tarvitse ilmoittautua etukäteen

Scroll to Top
X